Decembrsko energetsko čiščenje :: Swasthya
0 Prijava

Decembrsko energetsko čiščenje

Obdobje, ko se eno leto bliža koncu in se naslednje že nasmiha izza vogala, je vedno posebno, polno različnih emocij in želja ter ponavadi tudi prepolno raznovrstnih opravkov in obveznosti, h katerim čutimo, da smo v tem času zavezani.

Obdobje med zimskim sončnim obratom in pomladanskim enakonočjem ima v celotni preteklosti človeške vrste pomembno mesto. V delu leta, ko vladata hlad in dolge noči, se v nas prebudijo najgloblji in najosnovnejši človeški občutki: potreba po zagotovitvi varnosti in stabilnosti ter obljuba, da nas v naslednjih mesecih ponovno čaka več sončne svetlobe in toplote.

V času, ko ljudem za razumevanje naravnih pojavov, še ni bila na voljo visoko razvita znanost, so se skozi ljudsko pojmovanje in tolmačenje naravnih procesov razvili mnogi običaji, pa tudi vraže in verovanja. Tovrstni rituali so našim prednikom dali zaupanje v prihodnost (v ponoven prihod pomladi, v vrnitev lovnih živali, v polja, ki bodo ponovno obrodila itd.).

Skozi starodavne rituale, katerih prvotni pomen je morda že izgubljen v času, pa se vendarle prenaša tudi znanje. Znanje o tem, kako v tem odločilnem času, ko se menjuje energija leta, pravilno postopamo, da se v letu, ki se izteka osvobodimo preteklih vtisov in bremen ter v novo leto vstopimo očiščeni na energetskem in čustvenem nivoju.

Konec leta - vsaj od 21.12. pa do 31.12. - je čas, ko se moramo nekoliko odmakniti od vrveža, si vzeti nekaj časa zase, za "rekapitulacijo" preteklega leta in za oblikovanje načrtov in ciljev, ki jih želimo doseči v prihajajočem letu.

V ta namen smo vam pripravili lahkoten in zabaven, ampak vseeno močen in učinkovit program dnevnih aktivnosti, ki vas bo podpiral in vodil vse dni od 22. 12. pa kar do 4.1.!

Naj bo zabavno, aktivno in sproščeno! - Vsak dan in celo leto!

Program opuščanja in očiščevanja smo sprožili 21. 12. 2020 z močno očiščevalno delavnico S solsticijem opuščam vse letošnje vtise. Na spletni delavnici, kjer smo izvedli učinkovit postopek opuščanja in se nato prepustili močni meditaciji, smo ustvarili čudovito ustvarjalno in pozitivno energijo, ki jo bomo do 3.1. ohranjali z različnimi dnevnimi aktivnostmi!

Kaj nas torej čaka v prihodnjih dveh tednih?

Vsak dan, začenši s ponedeljkom, 21. 12., bomo objavili dnevno aktivnost za naslednji dan! Vse aktivnosti, ki smo jih uvrstili na naš program so lahkotne, vzele vam bodo največ 30 minut časa dnevno in so zasnovane tako, da bodo izkoristile in podprle energetske vibracije dni in naravnih procesov (npr. polne lune 30.12.).

Dnevni koledarček aktivnosti med 22.12. in 4.1.

Počistite svoj dom

Današnji izziv, ki vam ga postavljamo je, da vržete stran eno stvar, ki je ne potrebujete več. Če imate več časa, lahko tudi malo pospravite in uredite svoj dom. 

Namen te aktivnosti? Ko se ločimo od fizičnih navezanosti (npr. na nek predmet), spodbudimo tudi čustveno in energetsko čiščenje različnih navezanosti in zapletov. Ob vsakem čiščenju in ločitvi od predmeta (ali česarkoli, na kar smo navezani), se nam lahko pojavijo različni občutki. Skozi to aktivnost se lahko soočite z občutki navezanosti, obsesije, pohlepa, pa tudi nostalgije ali pa žalosti in jih s fizično aktivnostjo odstranitve predmeta iz svojega življenjskega okolja premagate. Pri tem je pomembno, da ste iskreni do sebe in si priznate svoje občutke ter razmislite o tem, zakaj in od kod ti občutki izvirajo. Nato jih s sočutjem, ljubeznijo in hvaležnostjo spustite, oddajte, počistite stran.

Razbremenite se stresa

Poslušajte meditacijo za razbremenitev od stresa!

Meditacija je eno glavnih orodij, ki so pravzaprav prva pomoč v vsakodnevni bitki proti stresu.

Kaj pa je stres, od kje izvira? Stres se pojavi takrat, ko imamo ali preveč dela, ali premalo časa, da delo opravimo, ali pa imamo premalo energije, da bi opravili delo, ki nas čaka. Na količino dela večinoma nimamo vpliva, pa tudi na minevanje časa ne moremo vplivati. Lahko pa kontroliramo nivo svoje energije! Svojo notranjo baterijo najhitreje ponovno napolnimo s kratko meditacijo.

Meditacijo za razbremenitev od stresa smo prvič predvajali na naši delavnici Moja notranja moč: Stres ni del mojega telesa ali osebnosti, sedaj pa jo lahko poslušate kot samostojni posnetek, ki bo vedno na voljo na našem Vimeo in YouTube kanalu!

Prepustite se energiji meditacije in se otresite stresa!

Odprite pot ustvarjalnosti in okrasite svoj dom

Glede na to, da je božiček že skoraj pred vrati, smo verjetno že vsi poskrbeli za kakšno primerno dekoracijo v domu. Vendar vedno lahko dodamo še kakšno malenkost, da dodamo piko na i :)

Prijetna aktivnost, ki vas čaka jutri je, da sami izdelate en božični okrasek - iz materialov, ki jih imate trenutno pri roki - in ga dodate na svojo smrečico, obesite na okno ali na vrata, ali postavite na poličko.

Kaj je namen te vaje? Ustvarjalna aktivnost deluje tudi kot meditacija, saj se moramo kreativnemu procesu posvetiti v celoti. Star kitajski pregovor pravi, da preden začneš slikati, moraš imeti v konici čopiča srce, roko in misli! Kreativni proces je torej aktivnost, ki zajame in harmonizira delovanje telesa, uma in duha.

Naj vas ne skrbi in naj ne bo ovira misel, da nimate talenta za ustvarjanje - vsi ga imamo, saj je kreativne energija povezana s pretokom prane, življenjske energije, skozi našo drugo (sakralno) čakro. Če vas je naloge strah, lahko preden se je lotite, naredite kratko meditacijo in pozornost usmerite v svojo drugo čakro. S tem boste spodbudili tok ustvarjalne energije in z lahkoto opravili aktivnost dneva!

Če boste svoj izdelek želeli deliti z nami, nam sliko svoje mojstrovine lahko pošljete na info@hc-swasthya.com, ali pa (če ste že včlanjeni) jo delite v naši privatni skupini Moja notranja moč na Facebooku.

Želimo vam obilo veselja pri ustvarjanju!

Vzpostavite komunikacijo in preklopite čustva na pozitivno!

Ljudje smo družabna bitja in v vseh tisočletjih evolucije naše vrste se to ni spremenilo. Danes sta komunikacija in stik z ljudmi enako pomembna za naše preživetje kot sta bila za vse generacije naših prednikov. Komunikacija je osnovno vezivo družbe - če se ne pogovarjamo, ni odnosa. 

Današnja aktivnost je zato namenjena prav temu - komunikaciji in gradnji odnosov. Vsled posebnih okoliščin, ki letos morda mnogim preprečujejo druženje z družino in prijatelji, lahko še bolj čutimo odmaknjenost in osamljenost. Ta negativna občutja bomo razbili in premagali s telefonskim ali pa še raje video klicem hvaležnosti!

Ne tuhtajte preveč - vzemite v roke telefon, pomislite na osebo, ki ste ji za nekaj hvaležni, vtipkajte številko in jo pokličite! Izrazite svojo hvaležnost in osrečili boste dve osebi: sebe in tistega na drugem koncu telefonske zveze :)

Če vas je te naloge strah, nič hudega - včasih je ena najtežjih stvari začeti pogovor. Zato pa smo za vas seveda ponovno pripravili pomoč. Na našem Vimeo in YouTube kanalu vas že čaka meditacija Transformacija čustev, ki vam bo pomagala, da kakršna koli negativna občutja s pozornostjo in dihom odložite in jih transformirate v pozitivna čustva in svetlobo!

Revitalizirajte svoj imunski sistem

Naš imunski sistem je naš obrambni mehanizem! Zato mora biti čvrst, trden in predvsem - vedno pripravljen in to v najboljši formi. Na stanje našega imunskega sistema močno vpliva količina stresa, ki ga doživljamo vsak dan. In verjetno se vsi strinjamo, da je bilo leto, ki se izteka še prepolno stresa in različnih izzivov.

Kot protiukrep vam zato kot jutrišnjo aktivnost prinašamo meditacijo za dvig odpornosti. Posnetek najdete na našem Vimeo in YouTube kanalu. Delite to meditacijo tudi z drugimi - zdravje posameznika ni neodvisno od zdravja okolice! Če skrbimo za zdravje in zadovoljstvo drugih, tudi sami žanjemo korist od tega!

Po meditaciji pa si lahko privoščite še zeliščni čaj, ki bo podprl imunski sistem in zdravje vaših dihal. V 300 ml vrele vode dodamo 1/2 čajne žličke kurkume, strok kardamona (ali pa ščep kardamona v prahu), 4 klinčke in vse skupaj povremo še 2 do 3 minutke. Čaj lahko precedite, ali pa samo pustite, da se zelišča usedejo na dno. Dodate lahko nekaj kapljic Tulasi Arke, ali pa majhno žličko medu - seveda potem, ko se čaj ohladi na približno 40 stopinj Celzija.

Sprostite se in uživajte!

Vnesite zadovoljstvo v svoje življenje

Današnja naloga je povezana z našim dojemanjem lastnih izkušenj.

Ljudje smo ne le bitja navade, temveč tudi bitja udobja. Ko nam je prijetno in udobno, ko so nam stvari znane in se nam zdi, da imamo svoje življenje pod kontrolo, smo mirni in zadovoljni, ker se počutimo varno. Naš mir in zadovoljstvo pa lahko hitro prekinejto tudi zelo majhne motnje: slab spanec, bolečina v kolenu, ne preveč uspešen dan v službi, nesporazum s prijateljem ali sorodnikom in podobne prigode.

Fizični ali emocinalno stres in nemir lahko precej hitro ne le zmotita temveč povsem preusmerita naš fokus. Povzročita, da se osredotočimo na negativne dogodke ali izkušnje in postanemo slepi za vse lepo in pozitivno, kar nas obdaja. Ključ do zadovoljstva pa leži ravno v temu, da znamo stres sprejeti in z zavestjo preusmeriti pozornost drugam.

To pa je tudi rdeča nit današnje naloge: sprejetje nelagodja in preusmeritev pozornosti.Ko opazimo in sprejmemo neko nelagodje, ta občutek preprosto izgine. Pri tem nam bo pomagala meditacija zadovoljstva, ki jo najdete na našem Vimeo in YouTube kanalu.

Preden se potopite v meditacijo, vzemite list papirja in napišite nekaj (3-5) stvari, ki vas motijo, vam povzročajo nelagodje ali stres. Razmislite o stvareh na vašem seznamu in jih sprejmite kot danost. Po zaključeni meditaciji še enkrat razmislite o svojem seznamu in opazujte, ali so se vaša občutja kaj spremenila.

Poklepetajte z nami :)

Vi sprašujete, mi odgovarjamo!

Vi sprašujete, mi odgovarjamo! Še zadnjič v tem letu vas vabimo, da se v živo podružite z nami v naši Zoom klepetalnici. Za dostop do seje uporabite tole povezavo: https://us02web.zoom.us/j/87604683650

Lahko pa sejo spremljate tudi v živo na naši Facebook strani Holistični center Swastya, kamor bomo Zoom sejo pretočno predvajali!

V kratki seji v živo bomo odgovarjali na vaša vprašanja, ki smo jih prejeli po zadnji delavnici Moja notranja moč. Če imate še kakšno vprašanje, nam ga lahko še vedno pošljete na info@hc-swasthya.com.

Se vidimo juti v našem zadnjem letošnjem druženju v živo! Ne zamudite!

Poletite neobremenjeni kot ptice

Čas je za še eno ustvarjalno nalogo!

Tokrat bomo z ustvarjalnostjo posegli globlje in poleteli višje, saj smo za vas pripravili meditativno ustvarjalno nalogo. Sestavljena je iz dveh delov.

Najprej vzemite list papirja in nanj napišite vse, kar želite opustiti, pa naj bodo to različni vtisi, emocije, razmišljanja, odnosi, navade - karkoli, kar vas veže, vam daje občutek ujetosti, zapletenosti, zataknjenosti. Poglobite se vase, razmislite o svojih emocionalnih in energetskih bremenih, ter vse, kar vam v zvezi s tem pride na misel, zapišite na list. Pomnite: papir prenese vse - zato se ne držite nazaj, zapišite vse, kar vas teži, pa naj bo še tako hudo!

Ko ste vse zapisali, je najtežji del naloge za vami! Sledi prijetni del: vzemite nov, svež list papirja in ustvarjalne materiale (barvice, flomastre, tempere, akvarel, karkoli imate pri roki) ter (tole je nujno) lepilo.

In kaj sledi? Prvi list, obtežen z vsemi vašimi težkimi mislimi najprej zmečkajte in nato raztrgajte na majhne koščke (opazujte, kakšno veselje in olajšanje boste občutili ob tem!).

Nato vzemite svoj svež in nepopisan list papirja. Čez cel list narišite ptico (samo obris, silhueto ptice v letu). Naj vas ne skrbi oblika ali izgled - poskrbite le, da narišete čimvečja krila! Obris ptice nato zapolnite tako, da vanj nalepite raztrgane koščke papirja - kot da so to peresa ptice.

Ustvarjajte z namenom in osredotočenostjo. Vaše težke misli in emocije se pretapljajo v perje vaše ptice! Poskusite se vživeti v lahkotno energijo ptice, ki prosto leti pod modrim nebom.

Ko polepite vse koščke, lahko ptici narišete še kakšne detajle in zapolnite tudi ozadje svoje risbe - narišite nebo, sonce, oblake, drevesa...po želji. Dodajte oblike in barve, ki vas veselijo, sproščajo, vlivajo občutek svobode in zadovoljstva!

Ko dodelujete in zaključujete svoj izdelek pomislite na težo, ki ste jo odvrgli in pomislite na lepe želje, ki jih želite zase!

V pomoč je Eva pripravila tudi video posnetek, ki si ga lahko ogledate na našem Vimeo kanalu!

Vsrkajte moč lune

Danes nas čaka zelo prijetna večerna aktivnost!

Še zadnjič letos se bomo zazrli v polno luno.

Luna je močno povezana s stanjem našega uma in tudi z elementom vode v telesu. Če imate možnost, se zvečer usedite pred okno in se izpostavite siju Lune. Ob tem poslušajte Meditacijo polne lune, ki je dostopna na našem Vimeo in YouTube kanalu.

Očistite energijo svojega doma

Še zadnje dejanje v letošnjem letu!

Vzemite si nekaj časa in opravite energetsko čiščenje svojega doma.

Uporabite stvari, ki jih imate pri roki (dali vam bomo kar nekaj možnosti izbire, zato ne skrbite) in ne pozabite: pomemben je namen!

V vsako sobo postavite posodico s soljo in prižgite svečko ali oljno svetilko (v majhno ognejvarno posodico nalijete kakršno koli olje, dodate stenj, vrvico in imete lučko).

Sprehodite se skozi sobe in povzročite hrup - lahko s ploskanjem, lahko uporabite zvončke, karkoli imate pri roki in se vam zdi primerno. Posebno pozorni bodite na kote, podboje in vogale.

Prižgite kadilo. Kakršno koli: pravo kadilo, dišeče palške ali stožci, lahko vzamete tudi vejice žajblja, jih povežete skupaj z vrvico in to prižgete, da se smodi. Sprehodite se skozi dom in s kadilom očistite vse prostore - ponovno bodite pozorni na kote, podboje in vogale.

Pojdite na kratek sprehod.

Ko se vrnete, zavržite sol iz posodic (najbolje v tekočo vodo) in dobro prezračite vse prostore. Dovolite da v vaš dom vstopi sveža energija in ob tem svojemu domu dajte nov, pozitiven Namen. To je zelo pomembno.

Za konec pa v svojem domu predvajajte močno inkantacijo Devi Kavacham, ščit Boginje. To je stara sanskrtska inkantacija, ki se obrača k 9 aspektom Boginje za zaščito vsakega posameznika, doma, družine in vse lastnine.

Tudi v novem letu lahko to inkantacijo redno poslušate za dvig energije v domu in v vašem srcu :)

Želimo vam srečen, topel in svetel vstop v 2021!

Oblikujte svojo prihodnost

Srečno in veselo 2021!

Vsi vemo, da se energija prvega dne novega leta pozna še vseh naslednjih 364 dni, kajne?

Ampak kako zagotoviti, da ne le štartamo z visoko energijo, temveč jo tudi zares ohranjamo skozi celo leto? Mi smo mnenja, da je zelo pomemben Namen s katerim nekaj delamo. Če je naš Namen iskren, srčen in usmerjen v ustvarjanje dobrega in koristnega, potem bo rezultat dober in cilj dosežen.

Današnja aktivnost podpira ustvarjanje tega Namena. Napisali bomo dnevnik prihodnosti!

Vzemite list papirja ali pa zvezek, razmislite o nekaj ciljih, ki jih želite v tem letu doseči in razmislite tudi o Namenu teh ciljev. Zaprite oči in si v domišljiji narišite pot, načrt, kako bote svoje cilje dosegli. Potem pa svoje cilje in pot do njih zapišite v zvezek ali na list.

To je vaš osebni dnevnik prihodnosti - kot ste si svojo pot zamislili, ustvarili Namen, tako sledite poti do sovjega cilja.

Proslavite s plesom!

Privoščite si globok počitek

Ko smo na poti proti svojim ciljem sta delo in predanost pomembna. Vendar pa je pomemben tudi počitek! Počitek ni nujno spanje - počitek je odsotnost aktivnosti. Odsotnost fizične, mentalne, čustvene aktivnosti in odmik od zunanjih dražljajev. Z eno besedo, meditacija.

V 2021 vam želimo, da počitek postane del vaše vsakdanje rutine. Zato smo za vas pripravili meditacijo Yoga nidra - jogijsko spanje. Gre za proces sproščanja telesa in umika v notranji mir. Z meditacijo Yoga nidra lahko v 20 minutah obnovimo in osvežimo svojo energijo ter delovni elan. Meditacija je dostopna na našem Vimeo in YouTube kanalu.

Današnja vodena ne-aktivnost pa nas bo pripravila tudi na poseben dan, ki nas čaka jutri, ko se bomo zares poglobili v svoj notranji mir in ga skušali obržati še celo leto!

Potopite se v tišino

Preživite dan v tišini.

Izklopite prenosni telefon. Ne glejte televizije. Ne poslušajte radia. Ne brskajte po internetu. Ne berite knjige. Ne govorite. Ne poslušajte.

Prosite ljudi v svojem gospodinjstvu, da vas ne motijo ali pa še bolje - povabite jih, da sodelujejo v dnevni aktivnosti!

Preživite dan sami s seboj, brez zunanjih distrakcij. Pojdite v naravo, meditirajte, privoščite si kopel.

Za lažji vstop v tišino lahko, če želite, poslušate meditacijo Od zvoka v tišino (Sound to silence, ki jo vodi Sri Sri Ravi Shankar), nato pa izklopite vse digitalne naprave.

Kako naj s pomočjo Sonca aktiviram svojo notranjo moč?

Sonce je vir vse energije in vsega življenja na našem planetu in mi vsi smo otroci Sonca. Na svoji letni poti okrog Sonca je bila Zemlja 2.1. najbližje Soncu.ž

Mi pa bomo še 4.1. izkoristili to bližino nebesnih teles, da ulovimo nekaj Sončeve moči ter novo leto začnemo opolnomočeni, motivirani in v znamenju svetlobe!

Na delavnici se bomo naučili nekaj močnih in globokih tehnik za "vžig" naše notranje moči. Skozi telesno vadbo, ki odpre energetske kanale, dihalno tehniko, ki spodbudi notranji ogen in meditacijo, ki bo naš um naravnala pozitivno in optimistično, bomo pripravljeni na vse izkušnje in izzive, ki nas čakajo v novem letu.

Toplo vas vabimo, da se nam pridružite. Če na naših delavnicah Moja notranja moč še niste sodelovali, ali pa če ste se nam prvič pridružili 21.12, je ta delavnica za vas brezplačna.

Prijavite se na info@hc-swasthya.com še danes in začnite svoje leto osredotočeni v sebi in v svojem namenu!

© 2015, Shankara Slovenija, vse pravice pridržane. Powered by Shopamine.

Nastavitve piškotkov Moji podatki

Ta spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke. Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov.Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Več informacij
Politika piškotkov za spletno mesto Swasthya

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki jih strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku med pregledovanjem spletne strani. Prejeti piškotek se nato namesti na napravo (računalnik, tablica, pametni telefon), s katero brskamo po spletni strani.

Spletne strani uporabljajo različne tipe piškotkov.

  1. Spletna stran uporablja piškotke, ki so nujni za osnovno delovanje strani in med drugim omogoča uporabniku dodajanje izdelka v košarico, prehod na zaključek nakupa itd.
  2. Spletna stran uporablja piškotke za zbiranje informacij o uporabi strani. Ti piškotki za sledenje omogočajo analizo obiskov in pregledane vsebine. Ti piškotki so anonimni in ne omogočajo sledenja specifično identificiranih uporabnikov.
  3. Spletna stran uporablja piškotke, ki omogočajo anaonimno sledenje informacij. Ti piškotki za oglaševanje so v uporabi za prilagoditev našega oglaševanja vašim potrebam.

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo v nogi te strani.

Vaše nastavitve

Ti piškotki so vedna omogočeni in so nujni za osnovno delovanje spletne strani. Torej piškotki, ki si vas zapominjo, da boste lahko nemoteno brskali po spletnih straneh. V to skupino sodijo piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni vaš vnos v spletne obrazce, nakupovalno košarico ipd. Obvezni so, saj, med drugim, zagotavljajo varnost in tako preprečujejo zlorabe sistemov.

Ti analitični piškotki nam omogočajo, da z uporabo anonimnega sledenja izboljšamo funkcionalnost strani. Prav tako nam omogočajo, da lažje identificiramo produkte, ki bi bili za vas zanimivi. V nekaterih primerih je prednost teh piškotkov izboljšanje hitrosti za obdelovanje vaših zahtev, zaznavanje in shranjevanje vaših nastavitev ter pomoč pri povezavi s socialnimi omrežji.Če teh piškotkov ne izberete, so rezultat lahko slabša priporočila in počasnejše delovanje spletnega mesta. Prav tako bo otežena povezava s socialnimi omrežji, kot so Facebook, Twitter, Google+ ipd.

Ti piškotki zbirajo informacije, s katerimi prilagodimo oglaševanje vašemu okusu, preferencam in željam. Te podatke uporablja tako naša spletna stran kot tudi partnerske in druge spletne strani. Zbrani podatki so anonimni in ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov, ki ste jih morda delili z nami. Če teh piškotkov ne boste izbrali, bodo morda oglasi, ki jim boste izpostavljeni, manj primerni za vas.